Bancherii cauta un presedinte executiv pentru asociatia lor

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) va selecta in termen de cateva saptamani un presedinte executiv, care va asigura managementul curent al organizatiei si reprezentarea in relatiile cu autoritatile.

Decizia a fost luata in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor organizata la sfarsitul saptamanii trecute.

Totodata, echipa de conducere a fost extinsa cu doi noi membri - Laurentiu Mitrache (presedintele Bank Leumi) si Gheorghe Muntean (directorul sucursalei locale a Bancii Italo-Romena). De asemenea, Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, a primit un nou mandat in cadrul echipei de conducere a asociatiei, in conditiile in care vechiul mandat ajunsese la termen.

"Trebuie sa fie o persoana care sa aiba experienta la nivel de conducator de banca, nu neaparat presedinte, dar macar vicepresedinte sau directorul de divizie. (...) Nu s-a stabilit exact nivelul salarizarii, dar va fi o remuneratie competitiva cu ce este pe piata, in functie de abilitatile persoanei care va fi selectata", a explicat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al ARB. Pe perioada mandatului, presedintele executiv nu poate detine alte functii. Ghetea considera ca selectarea unui conducator dintr-o banca nu va fi diferita de competitia actuala dintre banci si nu crede ca va crea animozitati intre membrii asociatiei.

Integral in Ziarul Financiar