Cum ii vad sefii pe angajatii romani

Data publicarii: 19-04-2011 | HR/Cariere



Peste 60% dintre managerii romani sustin ca lipsa de implicare si neasumarea responsabilitatilor sunt caracteristici dominante ale subordonatilor. In acelasi timp, 48% dintre sefi cred ca angajatii incurajeaza barfa si "sufera de scenaristica", potrivit unui studiu al companiei de training si consultanta Result Development.

Conform studiului, majoritatea managerilor (42%) isi doresc ca echipele lor sa lucreze impreuna, 29% sa comunice si 27% sa dea dovada de integritate si corectitudine.

In ceea ce priveste asteptarile managerilor de la superiori, peste 42% dintre respondenti isi doresc comunicare si cooperare, 40% corectitudine si sinceritate, iar 30%  spun ca au nevoie de suport, sprijin si implicare.

Principalele calitati ale managerului roman sunt capacitatea de concentrare pe atingerea rezultatelor, inspiratia si intuitia.

Punctele slabe ale managerului roman indicate de majoritatea participantilor la studiu sunt lipsa de motivare a subordonatilor, controlul excesiv si lipsa abilitatilor de leadership.

Integral pe Realitatea.net