Cat a fost salariul mediu net in februarie

Data publicarii: 19-04-2011 | Finante-Banci



In luna februarie 2011, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.414 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 10 lei (-0,7%), conform Institutului National de Statistica.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (3.790 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (855 lei). In luna februarie 2011, nivelul salarial mediu net a crescut in sectorul economic, ca urmare a acordarii a primelor ocazionale, majorarilor salariale, dar si a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari.

De asemenea, in unele activitati din sectorul economic s-au platit si sume restante, aferente lunilor anterioare, cand unitatile economice s-au confruntat cu dificultati financiare si salariatii au fost in concedii fara plata.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitati auxiliare intermedierilor financiare cu 30,4% si in fabricarea produselor din tutun cu 27,6%.

Pe de alta parte, cele mai semnificative scaderi ale salariului mediu net, din sectorul economic, s-au inregistrat intre 9% si 13% in telecomunicatii, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, alte activitati extractive, extractia petrolului brut si a gazelor naturale.

Sursa: Romania Libera

Sursa foto: Romania Libera