BCR Asigurari revine pe profit dupa doi ani de pierderi

Data publicarii: 19-04-2011 | Finante-Banci



BCR Asigurari, a cincea companie de pe piata asigurarilor generale, a incheiat anul trecut cu un profit de 14,4 milioane lei (3,4 mil. euro), dupa ce timp de doi ani consecutiv cumulase pierderi de peste 61 milioane lei.

Rezultatul este calculat dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

"Am reusit sa obtinem profit intr-un climat economic ostil si ne-am mentinut volumul de business relativ constant, chiar daca piata asigurarilor a resimtit destul de puternic efectele crizei", a comentat Mihai Tecau, directorul general al BCR Asigurari.

Volumul primelor brute subscrise, principalul indicator pentru activitatea unei companii de asigurari, a scazut cu 9% in 2010 si a ajuns la 522 milioane lei (124 mil. euro). Cea mai mare scadere s-a inregistrat in cazul politelor Casco, unde subscrierile au cumulat 179 milioane lei anul trecut, fiind cu 39% sub nivelul din 2009.

Cresteri ale vanzarilor au fost consemnate pe segmentul politelor de raspundere civila auto (RCA), al asigurarilor de locuinte si de raspundere civila generala. Subscrierile din polite RCA au cumulat 209 milioane lei, ceea ce inseamna un avans de 26% fata de nivelul din 2009.

Integral in  ZF.ro