Volksbanken crede ca va trece cu bine testele de stres

Data publicarii: 19-04-2011 | Finante-Banci



Oesterreichische Volksbanken AG anticipeaza ca va trece testele de stres derulate in acest an de autoritatile europene si va vinde activele care nu privesc operatiunile de baza pentru a rambursa ajutorul de stat, a anuntat ieri al patrulea grup bancar austriac. 

"Abordez relaxat testele, chiar daca nu putem face comentarii directe pentru ca am avut informatiile pentru atat de putin timp. Din cate putem deduce, vom trece pozitiv de teste", a declarat directorul general al bancii, Gerald Wenzel, citat de Mediafax. Wenzel a refuzat sa dezvaluie rata capitalului de rang intai a bancii, unul dintre cei mai importanti indicatori ai solvabilitatii. Volksbanken a revenit pe profit anul trecut, dupa scaderea cu peste 50% a provizioanelor de risc, si vrea sa ramburseze ajutorul de stat de 1 miliard de euro obtinut sub forma de infuzie de capital in timpul crizei financiare.

Directorul a adaugat ca pachetul de actiuni detinut la Volksbanken de banca germana DZ Bank va scadea la sub 20%, de la 25%, dupa contributia de capital care urmeaza sa fie adusa de bancile cooperative.

Integral in Curierul National