Topul tarilor expuse la o criza mondiala a alimentelor

Data publicarii: 19-04-2011 | Economie



Combinatia dintre un procent mare din cheltuielile populatiei destinat hranei si importanta sporita a exporturilor alimentare pentru PIB fac din unele state adevarate victime ale unei posibile crize mondiale a alimentelor, potrivit unui raport al bancii de investitii Nomura, citat de Business Insider. 

In Top se afla Venezuela: Cu un PIB nominal per capita de 11.246 dolari si un procentaj de 32,6% din consumul pe gospodarie al populatiei destinat produselor alimentare, Venezuela ar avea mult de suferit de pe urma unei eventuale crize alimentare mondiale. 

Alaturi de ea sunt Vietnam si Letonia

 Letonia: Cu un PIB nominal per capita de 14.908 dolari si un procentaj de 34,3% din consumul pe gospodarie al populatiei destinat produselor alimentare, nici Letonia nu sta mai bine in clasamentul realizat de Nomura. 

Apoi urmeaza China, India, Ucraina si vecinii nostri,  Bulgaria. 

Romania se afla si ea in acest clasament, cu un PIB pe cap de locuitor de 9.300 dolari si un procent de peste 49% din totalul veniturilor unei gospodarii destinat hranei, tara noastra se afla si ea pe lista tarilor aflate in pericol in cazul unei crize mondiale a alimentelor. 

Vedeti clasamentul AICI

Sirea integral pe Wall Street