Deutsche Telekom si France Telecom vor infiinta o societate mixta

Data publicarii: 19-04-2011 | IT&C



Deutsche Telekom si France Telecom au pus la punct o strategie comuna de achizitii de echipamente si infrastructura IT, prin crearea unei societati mixte, incepand din ultimul trimestru al acestui an, relateaza The Money Channel.

Masura ar urma sa genereze economii de 400 de milioane de euro pentru Deutsche Telekom si de 900 de milioane de euro pentru France Telecom in urmatorii trei ani.

Acordul dintre Deutsche Telekom si France Telecom trebuie supus aprobarii consiliilor de administratie si autoritatilor de reglementare. Societatea mixta va fi detinuta in proportii egale si va avea doua sedii, la Paris si Bonn.

Proiectul, intitulat "Victorie", reprezinta un ultim pas in cadrul discutiilor de colaborare dintre cele doua companii de telecomunicatii. Recent, acestea au anuntat fuziunea filialelor din Marea Britanie si gestionarea in comun a retelelor din Polonia.

Pe piata din Romania, France Telecom este prezenta prin Orange. La finalul anului 2010, Orange avea 10,5 milioane de clienti in Romania.

Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la grupul elen de telecomunicatii OTE, care are 54,01% din actiunile Romtelecom.

NewsIn