Bursa de la Bucuresti a scazut pentru a patra sedinta consecutiv

Data publicarii: 20-04-2011 | Bursa



Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a mentinut pe minus, pentru a patra zi consecutiva, si a suferit o corectie de 0,46%, decuplandu-se de pietele externe. Transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) au acoperit peste o treime din piata. Brokerii sustin ca sesiunea de tranzactionare a fost marcata, in continuare, de stirea privind perspectiva negativa a ratingului SUA. Chiar daca pietele externe dadeau semne de revenire, investitorii autohtoni au preferat sa marcheze eventualul profit si sa ramana pe cash pana vor aparea alte stiri pozitive, fapt confirmat si de volumele mari inregistrate pe principalii emitenti cotati la BVB.

S&P a revizuit, luni, perspectiva ratingului suveran ,,AAA'' al Statelor Unite de la stabila la negativa, intrucat exista riscul ca politicienii americani sa nu ajunga la un acord pentru a rezolva problemele fiscale ale tarii, iar Bursa de la New York a inchis luni in scadere cu peste 1% in urma acestui anunt.

Odata cu revenirea pietelor externe pe fondul unor stiri pozitive, cum ar fi rezultate bune anutate de emitentii din SUA, piata noastra isi va reveni si va cauta un trend si dupa datele adunarilor gene-ale ale actionarilor, considera brokerii.