Electromagnetica se orienteaza spre producerea de energie verde

Data publicarii: 20-04-2011 | Mediu



Compania Electromagnetica Bucuresti (ELMA) si-a reorientat strategia business, indreptandu-se spre productia hidroenergiei si a dezvoltarii tehnologiei LED, pentru a-si mentine traiectoria ascendenta a profitabilitatii

Electromagnetica are in plan sa investeasca intre 8 si 10 milioane de euro in productia de energie verde, atat din surse proprii, cat si si din fonduri europene. Din investitiile companiei de anul trecut, 1,8 milioane euro au fost din fonduri europene.

Compania detine 10 microhidrocentrale situate pe raul Suceava, cu o putere de peste 5 MW si intentioneaza sa atinga o productie de energie in banda de 10-12 MW.

"Ne propunem sa investim mai mult in productia de energie electrica din surse regenerabile si sa crestem cantitatea de energie furnizata. O alta divizie importanta pentru noi in acest moment este cea de leduri. In acelasi timp vom continua sa investim in tehnologii de executie a matritelor, a echipamentelor de injectie de mase plastice si in retehnologizarea periodica a liniilor de productie", a declarat Eugen Scheusan, directorul companiei.

Furnizarea de electricitate a generat anul trecut 70-75% din rulajul ELMA, dar marja profitului din aceasta activitate a fost de 2-3% din cifra de afaceri.

Integral  in Romania Libera