Premierul catre satenii din Suhaia: Suntem aproape de iesirea din recesiune

Data publicarii: 20-04-2011 | Politica



Primul-ministru Emil Boc a declarat marti ca Romania este aproape de iesirea din recesiune dupa ce Guvernul a luat masuri pentru evitarea colapsului economic.

Seful Executivului s-a aflat marti in comuna Suhaia, judetul Teleorman, unde a inaugurat o sala de sport construita cu finantare guvernamentala. 

"Vreau sa stiti ca masurile pe care le-am luat impreuna cu colegii mei nu au fost luate impotriva oamenilor si ca nu ne-a facut placere, dar am fost nevoiti sa luam unele decizii ca sa salvam tara de la colapsul economic care ne pastea. Si iata ca, dupa acesti doi ani relativi grei, acum suntem in situatia sa fim aproape la iesirea din recesiune si sa mergem pe partea asta de crestere economica", le-a spus Boc satenilor din Suhaia care s-au adunat in sala de sport inaugurata. 

El i-a prevenit insa pe locuitorii comunei ca iesirea din recesiune nu presupune ca "va curge lapte si miere" imediat. 

"Vreau sa fiu sincer cu dumneavoastra si sa va spun ca nu imediat dupa ce iese tara din recesiune va fi lapte si miere, insa, asa cum se spune la noi la tara, pentru ca si eu sunt de la tara, inseamna ca lucrurile merg pe drumul bun si putem astepta ca in 2011 si 2012 sa fie o crestere economica si sa se resimta si mai mult in buzunarele oamenilor", le-a mai spus Boc satenilor. 

Premierul a afirmat ca Romania nu putea fi ocolita de criza economica mondiala, cea mai grava din ultimii 60 de ani. 

"Ati vazut si poate ati aflat de la copii dumneavoastra, de la nepoti ca peste tot in Europa si in lume a fost si inca mai este greu. Noi nu putem fi ocoliti de aceste greutati ale crizei economice, care a fost cea mai grea din ultimii 60 de ani, dar cu ajutorul dumneavoastra am reusit sa depasim partea cea mai grea si, asa cum se spune in popor, dupa vreme rea vine si vreme buna", a declarat Boc. 

El a atras atentia insa ca pentru iesirea din criza Executivul trebuie sa tina sub control cheltuielile publice, inclusiv in campania electorala. 

"Pentru asta nu avem voie sa facem greseli asa cum au facut altii in trecut, sa promitem lucruri care nu au acoperire si sa faca in campanie electorala mariri de salarii si pensii. Trebuie ca fiecare marire de salariu sau de pensie sa aiba acoperire in economie", a concluzionat Boc.

Sursa:  AGERPRES