Fiat cumpara 16 % din Chrysler pentru 1,27 miliarde dolari

Data publicarii: 21-04-2011 | Auto



Constructorul auto italian Fiat a anuntat joi ca si-a majorat participatia pe care o detine la grupul american Chrysler cu 16 %, de la 30 pana la 46 de procente, in schimbul unei sume de 1,268 miliarde de dolari, transmite AFP.

Intr-un comunicat de presa, Fiat a precizat ca a ajuns la un acord cu Chrysler si cu ceilalti actionari ai grupului american (statul american si cel canadian precum si fondul de pensii al sindicatului auto UAW) care ii permite sa-si exercite o optiune de tip 'call' pentru a cumpara un nou pachet de 16% din capitalul Chrysler in al doilea trimestru al acestui an. 'Pretul global pentru exercitarea acestei optiuni va fi de 1,268 miliarde de dolari', a precizat grupul italian. 

In urma cu o saptamana Fiat SpA si-a majorat cu 5 % participatia pe care o detine la Chrysler Group LLC, pana la 30 % de la 25 %, dupa ce firma italiana a indeplinit o serie de obiective fixate de guvernul american. 

In 2009, dupa ce guvernul american a salvat de la faliment Chrysler, Fiat o preluat o participatie de 20 la suta din actiunile Chrysler, si totodata a preluat si managementul celui de al treilea constructor auto american. Cu aceasta ocazie guvernul american si Fiat au semnat un acord complex, in care au fost prevazute mai multe obiective pe care Fiat trebuie sa le indeplineasca pentru a-si putea majora participatia. 

Directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne, cel care conduce de asemenea si Chrysler, a anuntat recent ca unul din obiectivele sale in acest an este sa majoreze participatia detinuta de Fiat la Chrysler pana la 51 de procente. Dupa detinerea unui pachet majoritar de actiuni la Chrysler, Fiat ar putea sa organizeze o oferta publica initiala. 

sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: