Cum ii motiveaza noul Cod al Muncii pe angajati?

Data publicarii: 21-04-2011 | HR/Cariere



Nemaiavand protectia aberanta a legii, angajatii au devenit mai responsabili si mai motivati la locul de munca

Salariatii care ocupa un post temporar au o sansa sa-si dovedeasca abilitatile pentru a ramane angajati

PwC: Se vor crea oportunitati pentru companiile in plina dezvoltare si pentru angajatii care dispun de abilitatile cerute pe piata muncii

Noul Cod al Muncii nu va genera o crestere spectaculoasa a angajarilor pe termen scurt, dar pe termen lung va crea noi oportunitati pentru companiile in plina dezvoltare si pentru angajatii care dispun de abilitatile cerute pe piata muncii, a declarat ieri Peter de Ruiter, partener PwC Romania.

Noul Cod al Muncii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament, intra in vigoare din 30 aprilie. "Acesta este un pas foarte important in echilibrarea raportului de forte de pe piata muncii, noua lege protejand atat drepturile angajatilor, cat si interesele angajatorilor. Desi nu ne asteptam ca pe termen scurt sa asistam la o sporire spectaculoasa a angajarilor, este clar ca pe termen lung actuala lege va genera noi oportunitati pentru companiile in plina dezvoltare si pentru angajatii care dispun de abilitatile cerute pe piata muncii", a spus de Ruiter, partener, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca primele efecte ale modificarii Codului Muncii se vor vedea in primul an, dar un impact mai mare va avea loc in urmatorii trei ani, cand atat angajatorii, cat si angajatii se vor obisnui cu noua legislatie. "Cred ca am trecut de ce a fost mai rau. Vedem acum semne prudente de imbunatatire pe piata muncii. Nu sunt puternice, dar companiile incep sa faca angajari", a spus De Ruiter.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: