Bancherii incearca sa reia creditarea companiilor

Data publicarii: 21-04-2011 | Finante-Banci



Semnalele pozitive aparute in economie in ultima perioada au ajuns la investitorii straini, care se uita mult mai atent la oportunitatile existente pe piata locala, au spus participantii la un seminar organizat de Ziarul Financiar in parteneriat cu Alpha Bank, casa de avocatura Salans si compania de consultanta Ensight.

"Vedem o accelerare a productiei industriale, iar exporturile s-au apropiat de importuri, ceea ce a condus la un deficit de cont curent foarte mic. Este pentru prima data in ultimii ani cand analistii straini pun aceste vesti pozitive in rapoartele de cercetare pe care le trimit investitorilor", a declarat Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank.

Bancherii sustin ca firmele care produc bunuri pentru export sunt depasite de cerere si au deja planuri pentru extinderea capacitatilor de productie, ceea ce se reflecta in cererea de credite pentru investitii.

Sunt insa in continuare sectoare economice cu probleme, unde companiile sunt supraindatorate si au probleme cu rambursarea finantarilor pe fondul scaderi cifrelor de afaceri.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: