Cum platim impozitul pe profit?

Data publicarii: 22-04-2011 | Afaceri



Companiile care nu si-au finalizat si depus la Fisc situatiile financiare pana la 25 februarie sunt obligate sa le depuna pana cel tarziu pe data de 26 aprilie.

Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. 

La stabilirea profitului impozabil, se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare, se arata intr-un comunicat ANAF.

Pentru plata impozitului pe profit exista trei posibilitati. Prima presupune plata prin sistemul platilor anticipate, obligatoriu pentru societati comerciale bancare, persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine.

Acesti contribuabili au obligatia de a declara si efectua trimestrial plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual, in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie.

Integral in Ziare.com