Un sfert din hotelurile din tara arata jalnic

Data publicarii: 22-04-2011 | Turism



Peste 500 de hoteluri din toata tara, adica 25% din total, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort, spune un oficial al Ministerului Turismului. Pentru a atrage turistii, hotelierii vor veni cu oferte speciale in aceasta vara si vor reduce preturile cu pana la 5% in medie.

Aproximativ un sfert dintre hotelurile din Romania, adica peste 500 de unitati, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort, sustine Paul Marasoiu, directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). "Toate acele unitati care zac la acelasi nivel lamentabil de doua stele sau poate chiar mai putin fac parte dintre acele proprietati de care vrem sa scapam, ori aducandu-le la standarde superioare, ori desfiintandu-le", a spus Marasoiu.

"Tunurile" de peste vara

Potrivit acestuia, autoritile au controlat pe litoral, in primele trei luni ale acestui an, 1.225 de unitati si au dat 597 de sanctiuni, iar 147 de unitati au fost amendate cu o suma totala de peste 1,4 milioane de lei. Cea mai mare amenda a fost de 50.000 de lei, pentru nerespectarea criteriilor de clasificare. Totodata, au fost suspendate trei licente de functionare, iar 80 de certificate de clasificare au fost retrase. La nivel national au fost inchise opt hoteluri, dintre care unul pe litoral.

Integral in Adevarul.ro