Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in stare de libertate

Data publicarii: 22-04-2011 | Actualitate



Judecatoria Sectorului 5 a decis ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de amenintare si santaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghita, sa fie cercetat in stare de libertate. Vintu a plecat de la Judecatoria Sectorului 5 putin dupa ora 22.

"Din punctul nostru de vedere, este solutia rezonabila, justa. A durat ceva, dar a meritat sa stam pana acum", a declarat Cristian Sirbu, avocatul lui Vintu, dupa aflarea deciziei.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a primit miercuri, la ora 20.00, ordonanta de retinere pentru 24 de ore, dupa ce Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a depus plangere penala, la inceputul lunii impotriva lui Vintu pentru amenintare si santaj. Ordonanta de retinere de 24 de ore emisa pe numele lui Vintu a expirat joi, la ora 19.40.

Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita au fost audiati miercuri la Parchetul General.

Alaturi de Vintu, a fost retinut pentru 24 de ore si Ion Ilie Cezar. Cei doi si-au petrecut noaptea in arestul Politiei Capitalei.

Anchetatorii spun ca amenintarile si contrangerile la adresa managerului Sebastian Ghita au fost intreprinse de Vintu atat personal, cat si prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care, la randul sau, urma sa obtina un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vintu "a recurs la la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie"

Sursa: Realitatea.net