ING vede euro aproape de 4 lei in iunie

Data publicarii: Astazi, 26-04-2011 | Finante-Banci



Cursul de schimb valutar ar putea fluctua in jurul nivelului de 4,05 lei pe euro in luna mai, iar pentru iunie rata se va plasa in intervalul 4-4,05 lei pe euro, aprecierea monedei nationale pe termen scurt datorandu-se in principal scaderii deficitului comercial, potrivit unei analize ING.

Contul curent al balantei de plati a avut in primele doua luni ale acestui an un deficit de 44 milioane euro, de 17 ori mai mic fata de nivelul de 747 milioane euro din aceeasi perioada din 2010, datorita reducerii deficitului balantei comerciale si majorarii excedentului transferurilor curente, potrivit datelor prezentate saptamana trecuta de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In contextul dinamicii comertului extern si perspectivelor de crestere economica, analistii ING si-au revizuit estimarile privind balanta comerciala din acest an, anticipand scaderea deficitului. Principalul risc pentru acest scenariu este revenirea cererii interne sau un impact mai dur al corectiei asteptate in privinta cererii din partea economiei germane.

Ajustarea deficitului comercial este pozitiva pentru leu.

Integral in Ziarul Financiar