Dacia a oprit vineri productia, pana pe 2 mai

Data publicarii: 26-04-2011 | Auto



Activitatea majoritatii sectoarelor din Uzina Vehicule Dacia a fost oprita incepand de vineri dimineata, pana la data de 2 mai. Sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule, Uzina Mecanica si Centrul de Logistica, isi vor adapta activitatea in functie de solicitarile clientilor externi Dacia.

In urma cu o saptamana, cand a fost anuntata oficial aceasta oprire a productiei, Directia de Comunicare Grup Renault Romania a precizat ca, de la sfarsitul anului 2008, pentru a face fata crizei economice mondiale, numerosi furnizori si-au adaptat productia la scaderea foarte puternica a comenzilor si au inghetat o parte din investitii. In situatia unei solicitari foarte mari din partea Uzinei Vehicule Dacia, capacitatea unora dintre furnizori este depasita. 

'Astfel, de cateva luni, gestionam dificultati de aprovizionare recurente si perturbari ale filmului de productie, in special in ceea ce priveste motorul K9K, unele piese pentru Duster, chedere din cauciuc pentru etanseizare si de culise pentru geamuri. Pentru a minimiza lipsa de piese, productia de vehicule va fi oprita in saptamana de Paste pentru a permite furnizorilor sa-si refaca stocurile', au explicat responsabilii Directiei Comunicare Grup Renault Romania. 

In urma acordului dintre sindicate si patronat, doar angajatii care vor fi nevoiti sa intrerupa activitatea mai mult de doua zile vor primi mai putini bani la salariu. 

Cei care nu vor lucra cel mult doua zile vor fi trecuti in concediu de odihna. Cei care vor avea mai multe zile de intrerupere a activitatii vor fi considerati in somaj tehnic si vor primi 85% din drepturile banesti. 

Sursa: AGERPRES