Premiera romaneasca: O fabrica produce un material inovativ pentru constructii

Data publicarii: 26-04-2011 | Afaceri



Fosta uzina Grivita Rosie, actuala Griro, are in functiune doua linii de fabricatie de tabla expandata care au costat 2,2 milioane de euro si au generat o productie vanduta de un milion de euro, in 2010

Uzina Griro din Bucuresti produce un material care nu a mai fost fabricat vreodata in Romania dar utilizat pe scara larga in constructii, fiind adus din import. Este vorba de tabla expandata pentru a carei productie Griro a comandat o linie de fabricatie de 2,2 milioane de euro, a spus, pentru Money.ro, Nicolae Badea, co-proprietarul companiei cu acelasi nume.  "Am montat doua linii de productie, inca de la inceputul anului trecut. La finalul lui 2010, cand am tras linie, au iesit vanzari de aproape un milion de euro", a precizat Badea.

Tabla expandata se obtine prin intinderea tablei, existenta sub forma de foaie sau rulou, concomitent cu executia unor despicaturi de aceeasi forma si dimensiune. 

Aplicatiile ei uzuale nu se limiteaza doar la constructiile civile si industriale ci se mai foloseste si in arhitectura ori amenajari sociale si sportive. A inceput sa se foloseasca, in lume, pe scara larga, de doar 10-15 ani. 

Fata de tabla clasica tabla expandata are avantajul unei mai mari versatilitati, durabilitati si rigiditati.

Integral in Money.ro