Egiptul discuta cu FMI si Banca Mondiala pentru obtinerea de imprumuturi

Data publicarii: Astazi, 27-04-2011 | International



Guvernul egiptean poarta discutii cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala pentru obtinerea unor imprumuturi in valoare de aproximativ sase miliarde de dolari, a declarat marti ministrul egiptean de Finante, Samir Radwan, transmite AFP.

'Suntem in mijlocul negocierilor cu FMI pentru un imprumut de 3-4 miliarde de dolari si cu Banca Mondiala pentru un imprumut de aproximativ 2,2 miliarde de dolari', a declarat presei Samir Radwan la sfarsitul unei intalniri cu oamenii de afaceri kuweitieni. In plus, Samir Radwan a mai anuntat ca Egiptul va cere imprumuturi in valoare de 100 de milioane de dolari de la Fondul kuweitian pentru dezvoltarea economica araba. 

Saptamana trecuta un oficial de la FMI a declarat ca organizatia internationala studiaza nevoile de finantare ale Egiptului si Tunisiei. 'Autoritatile egiptene au indicat ca au nevoie de 10-12 miliarde de dolari pana in luna iunie 2012', a declarat directorul FMI pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, Masood Ahmed. 

Economia egipteana a fost grav lovita in acest an de scaderea veniturilor din turism si a investitiilor straine. Samir Radwan a estimat ca in acest an Egiptul va inregistra o crestere economica de 2% in acest an, urmata de o crestere de 4% anul viitor. De asemenea, Samir Radwan a apreciat ca deficitul bugetar ar putea trece de 10% din PIB,pe masura ce guvernul de la Cairo va raspunde la solicitarile privind crearea de locuri de munca si majorarea salariilor. 

Sursa: AGERPRES