Cum si-a dublat profitul BVB in primele trei luni

Data publicarii: 27-04-2011 | Finante-Banci



Listarea Fondului Proprietatea, noi instrumente bursiere si revenirea apetitului investitorilor pentru actiuni au dus la la dublarea profitului operational al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Profitul operational al BVB a crescut cu 127% in primele 3 luni din 2011 ajungand la 3 milioane lei. Anul trecut bursa a avut in primul trimestru un profit operational de 1,32 milioane lei. Avansul profitului s-a datorat cresterii cifrei de afaceri a BVB cu 34% in primul trimestru din 2011, pana la aproape 6,00 milioane lei si a scaderii cu 4,7% a cheltuielilor operationale, sub 3 milioane lei. Insa profitul net a coborat cu 11%, pana la 2,2 milioane lei.

"Primele 3 luni din acest au fost caracterizate de un interes mai mare al investitorilor locali si internationali pentru bursa romaneasca. Imbunatatirea perspectivei macroeconomice interne a determinat o intrare in piata a cumparatorilor, fapt demonstrat de avansul semnificativ la nivelul indicilor si de rulajele in crestere fata de media anului trecut. Cu toate acestea, in ultimele luni am depus eforturi mai ample pentru atragerea de noi emitenti si emisiuni, precum si de diversificarea instrumentelor tranzactionate. Rezultatele operationale ale Bursei de Valori Bucuresti in primul trimestru sunt imbucuratoare, fiind cel mai bun profit operational trimestrial de dupa criza," spune Valentin Ionescu, Director General BVB.

Cifra de afaceri a BVB a avansat cu 34,1% in intervalul ianuarie-martie 2011, fata de acelasi interval din 2010, datorita cresterii cu 50% a rulajelor pe pietele de actiuni, cu 58% pe sectorul unitatilor de fond si a rulajelor tot mai mari realizate pe piata produselor structurate, piata lansata in iulie 2010. 

Integral in Romania Libera