Ce aduce nou programul Prima Casa 4

Data publicarii: 27-04-2011 | Finante-Banci



Aproape oricine poate intra in ultima editie a programului "Prima Casa", care teroretic ar trebui sa devina activa de saptamana aceasta. Plafonul de varsta de 35 de ani a fost eliminat, iar cei care au locuinte mai mici de 50 de metri patrati si vor sa-si cumpere unele mai mari pot intra in program. De asemenea, nu mai conteaza daca beneficiarul a detinut anterior o o locuinta, chiar mai mare de 50 de metri patrati. Daca a vandut-o, poate cumpara alta.

Pe de alta parte, garantia statului a scazut de la 100% la 50% din suma, ceea ce face ca bancile sa fie mult mai reticente fata de program in comparatie cu anii trecuti. Doar cinci banci si-au anuntat pana acum intentia de-a intra in program - BCR, BRD, CEC, BT si Millenium - insa celelalte mai au la dispozitie inca trei luni pentru a o face.

Pe de alta parte, cateva banci au anuntat credite alternative la "Prima Casa", cu dobanzi comparabile. Marele dezavantaj in aceste cazuri este avansul care nu este 5% ci minimum 10% la CEC si Millenium sau 15% la alte banci.

Integral in Romania Libera