Coalitia va analiza vineri programul de convergenta pentru zona euro

Data publicarii: 27-04-2011 | Politica



Liderii partidelor de guvernamant vor decide vineri care este alegerea finala a datei pentru aderarea Romaniei la zona euro, miercuri coalitia analizand variantele considerate cele mai convenabile pentru intrarea in zona euro.

Miercuri, coalitia a luat in discutie programul de convergenta pentru aderarea Romaniei la zona euro, insa decizia finala va fi luata vineri, intr-o noua reuniune a coalitiei, ce va incepe la ora 10. Tot vineri, este posibil ca primul-ministru Emil Boc sa convoace o sedinta extraordinara a Guvernului prin care sa fie confirmata decizia coalitiei, iar programul de convergenta al Romaniei sa fie adoptat oficial si sa fie transmis ulterior la Bruxelles.

Deocamdata, in interiorul coalitiei nu s-a ajuns la un consens privind data optima de intrare a tarii noastre la zona euro. "In momentul de fata, sunt mai multe variante, iar vineri se va stabili cu siguranta", a declarat liderul de grup al deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Premierul Boc a declarat marti ca la sfarsitul lunii aprilie, dupa consultari intre Guvern, Presedintie si BNR, se va decide daca este oportuna amanarea datei de aderare la moneda euro.

Potrivit unui draft de program de convergenta privind trecerea la moneda euro, Guvernul ar fi renuntat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru trecerea la moneda euro si a avansat doar intervalul 2013-2014 pentru intrarea in mecanismul european al ratelor de schimb, o etapa premargatoare procesului. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: