Alstom, amenintat cu rezilierea contractului

Data publicarii: 28-04-2011 | Afaceri



Inca o mare companie franceza e pe cale de a parasi Romania, dupa ce autoritatile romane au reziliat contractele cu Colas si Vinci. Reprezentantii companiei Alstom renegociaza cu cei ai Metrorex contractul de mentenanta a trenurilor de metrou incheiat in 2004, iar esuarea discutiilor ar putea duce la rezilierea contractului. 

"Suntem in negocieri cu Alstom. Momentan nu am transmis nici o notificare oficiala cu privire la rezilierea contractului. Trebuie sa parcurgem niste etape si, daca la finalul negocierilor nu ne vom intelege cu cei de la Alstom, vom trimite si notificarea oficiala cu privire la rezilierea contractului", ne-a declarat Gheorghe Udriste, directorul Metrorex.

Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Romania, sustine ca nu vede nici un motiv pentru rezilierea contractului. "Noi ne-am facut treaba foarte bine. Nu vedem nici o problema aici. Nu ni se poate reprosa nimic, incercam sa avem o atitudine constructiva", a declarat Stanciu. Reprezentantii companiei franceze sunt dispusi la negocieri.

 "Este posibil ca prin modificarea unor parametri de mentenanta sa se obtina o reducere a costurilor, insa pentru acest lucru este nevoie ca cei de la AFER, producatorii trenurilor de metrou, Alstrom si Metrorex sa fie de acord cu unele schimbari. Pretul contractului raportat la kilometrul parcurs este constant in lei de la inceputul contractului, adica din 2004. Modificarea planurilor de mentenanta ar duce la o reducere de circa 12% a valorii contractului.

Integral in Jurnalul National