Finalul Prima Casa 3 i-a lasat pe unii fara avans

Data publicarii: 28-04-2011 | Imobiliare



O parte dintre solicitantii "Prima Casa" au pierdut avansul platit vanzatorului dupa ce banca i-a anuntat ca fondurile alocate programului au fost epuizate. Desi bancile au lansat alternative de finantare la programul statului, avansul minim cerut, mai mare decat la "Prima Casa", face ca acestea sa nu fie o solutie pentru toti solicitantii. .

In ultima luna, bancile comerciale inscrise in programul guvernamental au anuntat, rand pe rand, ca au epuizat plafonul de garantii alocat. In urma au ramas solicitanti cu documentatia deja depusa, dar si cu avansul platit vanzatorului. In cele mai multe cazuri, avansul nu se restituie cumparatorului daca imprumutul nu se mai acorda sau daca tranzactia nu are loc pana la un anumit termen inscris in antecontractul de vanzare-cumparare.

Astfel, mai multi solicitanti s-au trezit pe ultima suta de metri alergand de la o banca la alta in speranta ca vor "mai prinde" garantii de la stat si ca nu vor pierde cele cateva mii de euro platite deja vanzatorului. Daca unii au reusit sa obtina finantarea de la o alta banca, pentru altii a fost prea tarziu pentru o noua documentatie si au pierdut suma platita in avans.

Integral in Adevarul