MoneyGram: 70% din remiterile de bani vin din Italia si Spania

Data publicarii: 28-04-2011 | Finante-Banci



Romanii din strainatate au trimis in tara in 2010 peste 4,5 miliarde de dolari (3,4 miliarde de euro), in scadere usoara insa de la 4,9 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro) in anul precedent, potrivit unor calcule prezentate de MoneyGram, unul dintre principalii jucatori in transferul de fonduri la nivel mondial, pe baza unor date ale Bancii Mondiale.

"Declinul sumelor trimise in Romania a incetinit in 2010. Remiterile din Marea Britanie, Spania si Italia au inceput sa isi revina", spune Radu Pojoga, director in cadrul MoneyGram responsabil cu dezvoltarea afacerilor in Romania si Bulgaria. Anul 2009 consemnase o scadere dramatica a fondurilor, aproape la jumatate fata de varful de 9,3 miliarde de dolari atins in 2008.

Potrivit datelor Money, principalele coridoare prin care intra bani in Romania sunt din Italia (cu 36% din sume), Spania (cu 34% din sume) si Marea Britanie (cu 14% din total). In top mai intra Statele Unite si Grecia, insa cu ponderi mult mai mici, de 5%-6%.

Datele prezentate de MoneyGram sunt apropiate de cele calculate de BNR, care a contabilizat anul trecut intrari de valuta din transferurile curente (excluzand operatiunile administratiei publice, unde sunt reflectate si fondurile europene) de 3,8 miliarde de euro.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: