Unde gasesti cea mai ieftina masina second-hand

Data publicarii: 28-04-2011 | Auto



Cele mai bune oferte de masini rulate se gasesc la targurile de profil. Cei care nu pot cumpara cu banii jos trebuie sa apeleze la varianta mai scumpa a unui dealer sau a unei firme de leasing.

 Preturile practicate de cele mai multe companii de leasing pentru bunurile recuperate de la clienti sunt ceva mai mari decat cele ale masinilor din targurile specializate, pentru rulaje si dotari similare. De exemplu, pentru o masina Logan cu doi-trei ani vechime, firmele de leasing cer preturi cuprinse intre 3.500 si 7.000 de euro, cu TVA inclus. La BCR Leasing si Raiffeisen Leasing preturile variaza intre 2.800 si 6.000 de euro, fara TVA. Impuls Leasing are preturi intre 3.600 si 6.750 de euro, fara TVA.

De regula, daca veniti cu banii jos, puteti negocia un discount de 10%-15% la preturile mai ridicate, iar daca masina are un rulaj de peste 70.000-80.000 km, chiar o reducere de 20%, spun dealerii auto. Pentru cele mai ieftine masini se poate obtine de asemenea o reducere de cateva sute de euro. 

Oferta din parcurile auto este insa ceva mai avantajoasa ca pret. Un model Dacia Logan din targul Autovit, de exemplu, are un pret cu tot cu TVA ce porneste de la 3.000 de euro si ajunge pana la 6.000 de euro. Mai mult, majoritatea preturilor sunt negociabile. Pretul nu este insa singurul reper la care trebuie sa fie atent cumparatorul.

Masinile din targ pot fi mai prost intretinute decat cele din portofoliul firmelor de leasing, care se presupune ca au beneficiat de o polita CASCO, deci au avut acces permanent la asistenta tehnica specializata.

Integral in Evenimentul Zilei