Topul celor mai rentabile fonduri de pensii private din Romania

Data publicarii: 29-04-2011 | Finante-Banci



Cei peste 5,2 milioane de romani care contribuie la fondurile de pensii private obligatorii, asa-numitul Pilon II, au inregistrat anul trecut un profit mediu net de 81 de lei de persoana, potrivit unor calcule gandul, pe baza datelor primite de la Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Profitul variaza de la un fond la altul si depinde de mai multi factori, printre care durata contributiei si valoarea acesteia.

Cele mai profitabile fonduri de pensii private obligatorii, potrivit datelor APAPR, au fost anul trecut ING, fond administrat de ING Pensii, AZT Viitorul Tau, administrat de Allianz-Tiriac Pensii, si Aripi, administrat de Generali Pensii. Acestea au avut in 2010 profituri cuprinse intre 102 milioane de lei si 171,3 milioane de lei, potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

In total, cele noua fonduri de pensii private obligatorii au avut un profit net cumulat de 422,4 milioane de lei, cresterea fata de anul 2009 fiind de 63,5%. Pe segmentul pensiilor facultative, adica Pilonul III, cele 13 fonduri au avut un profit total in 2010 de 25,7 milioane lei, cu 25% mai mult decat in 2009. Numarul romanilor care contribuie la fondurile de pensii private obligatorii si facultative a depasit in prezent 5,4 milioane persoane.

Sursa: Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: