Ce fac bancile cu un bloc de 100 de apartamente in insolventa

Data publicarii: Astazi, 29-04-2011 | Finante-Banci



Bank of Cyprus a decis scoaterea la licitatie a 129 de apartamente din cadrul ansamblului rezidential My Dream din zona Pipera din nordul Capitalei, aflat in insolventa, decizie care va marca o noua etapa a crizei imobiliare, si anume tranzactiile cu portofolii de locuinte aflate in default 

Bancile cauta astfel investitori specializati in industria locuintelor carora sa le plaseze portofoliile imobiliare, deoarece vanzarea "bucata cu bucata" a apar-ta-mentelor poate dura mult mai mult, iar costurile de administrare si cu impozitele pot adanci pierderile.

Ansamblul My Dream din Pipera, dezvoltat de compania Plus Development, controlata de oameni de afaceri din Turcia, a intrat in insolventa la sfarsitul lunii decembrie din 2009, in conditiile in care investitorul a reusit sa vanda doar circa 40 dintre cele 174 de locuinte ale proiectului.

Firma acumulase datorii de 17 milioane de euro, cea mai mare parte (circa 14 mil. euro) catre Bank of Cyprus, care a luat decizia de a arunca pe piata locuintele la un pret de 15,3 milioane de euro plus TVA. Licitatia ar urma sa fie organizata marti, 3 mai, la sediul firmei BDO Business Restructuring, administratorul judiciar al Plus Development.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: