Leasingul isi revine, dar nu mai pariaza pe auto

Data publicarii: 29-04-2011 | Finante-Banci



Dupa scaderea accentuata din ultimii doi ani a segmentului finantarilor auto, firmele de leasing cauta balansul in sectoare de nisa, mai putin explorate pana in prezent.

In paralel cu prioritatea reprezentata de vanzarea bunurilor recuperate in urma creditelor neperformante si minimizarea pierderilor, companiile de leasing se orienteaza tot mai vizibil catre finantarea de bunuri, in special echipamente, pentru sectoare de nisa.

"A crescut interesul pentru echipamentele dedicate industriei energetice, in special pentru energia eoliana si solara, pentru industria chimica si petrochimica, zona medicala, mai exact finantarea cabinetelor medicale individuale, ca Si pentru industria alimentara si zona transporturilor feroviare", declara, pentru Capital, Adriana Ahciarliu, secretar general al Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania. Se cauta, de asemenea, solutii noi de finantare pentru sectorul agricol, ca si cofinantari, alaturi de alte produse de finantare, precum fondurile europene.

Integral in Capital.ro