Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Data publicarii: 29-04-2011 | Actualitate



Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce, vineri, Tribunalul Bucuresti a admis recursul procurorilor fata de decizia de cercetare a lor in libertate. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.

Un complet de trei judecatori de la Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, contestatia procurorilor impotriva deciziei din 21 aprilie a Judecatoriei Sectorului 5, care a hotarat cercetarea lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ilie Cezar Ion in libertate.

Cei doi au fost retinuti, pe 20 aprilie, de Parchetul General, care ii cerceteaza pentru santajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita.

Vintu si Ion vor fi incarcerati la Directia Cercetari Penale.

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat instantei admiterea recursului si emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi. Procurorul de sedinta a explicat ca Vintu l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita si ca, prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, a facut presiuni asupra acestuia. Totodata, magistratul a aratat ca scopul urmarit de omul de afaceri ar fi fost obtinerea unei sume de bani si ca, desi era sub cercetat intr-un alt dosar, a savarsit o noua infractiune.

Integral pe Realitatea.net