OMV Petrom nu mai anunta scumpirile

Data publicarii: 02-05-2011 | Auto



Preturile la benzina si motorina vor fi afisate pentru fiecare statie de distributie in parte, a anuntat compania OMV Petrom.

 Guvernantii nu vor avea nici o piedica din partea Comisiei Europene daca vor lua decizia de a ingheta preturile carburantilor. Insa, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Generale Concurenta din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, Marisa Gonzalez Iglesias, citat de Mediafax, o astfel de masura s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata fara a favoriza societatile cu capital de stat.

"Regulile competitiei ar putea fi teoretic incalcate doar daca inghetarea preturilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata si ar oferi avantaj unei societati cu capital de stat, dar nu este cazul in Romania", a declarat Marisa Gonzalez Iglesias.

In urma cu doua saptamani, premierul Emil Boc solicitase Consiliului Concurentei sa analizeze daca preturile la combustibili pot fi inghetate, avand in vedere frecventa mare a majorarilor si depasirea pragului de 6 lei/ litru la unele sortimente.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: