Dinu Patriciu falimenteaza Adevarul Holding

Data publicarii: 02-05-2011 | Media



Mai multe firme cer la Tribunalul Bucuresti falimentul companiei Adevarul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus sa finanteze, la nesfarsit, "gaura neagra" din afacerea sa media.

Cinci societati comerciale cer in instanta falimentul companiei care editeaza cotidianul "Adevarul" - Adevarul Holding SRL -, din cauza neachitarii unor datorii. Desi sumele aferente acestor procese nu sunt foarte mari, surse EVZ sustin ca acesta ar fi doar "varful aisbergului" si ca trustul ar intampina dificultati mari in piata. De altfel, surse apropiate Adevarul Holding spun ca societatea inregistreaza datorii mari si catre diversi furnizori - retele de distributie, firme de leasing, agentii de publicitate, dar si televiziuni. 

Mai mult, in piata exista reticente si cu privire la reteaua de magazine controlata de Dinu Patriciu, MIC.ro Retail, mai ales ca si aceasta are diferende de natura materiala cu firma care a furnizat casele de marcat si softul aferent. Ca si in cazul Adevarul Holding, Patriciu controleaza MIC.ro Retail printr-o retea de offshore- uri din Olanda si Elvetia. 

Iar cererile de declarare a falimentului Adevarul Holding in instanta vin in pofida faptului ca Dinu Patriciu "a pompat", in companie, chiar in martie, 30 de milioane de euro. Bani deja cheltuiti. Asta dupa ce, la finalul lui octombrie 2010, una dintre firmele din trust mai contractase un credit de 42.000.000 de lei.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: