Asiguratorul Generali: Am putea sa mai facem achizitii in regiune

Data publicarii: 02-05-2011 | Finante-Banci



Generali, unul dintre cei mai mari asiguratori din lume, ar putea sa faca noi achizitii pentru a-si intari pozitia pe pietele din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, pe care le considera strategice si cu un potential ridicat de crestere.

Toate operatiunile din Europa Centrala si de Est sunt detinute printr-un joint-venture impreuna cu fondul de investitii PPF din Cehia. Oficialii Generali au declarat sambata in cadrul adunarii generale a actionarilor, care a avut loc la Trieste, in nordul Italiei, ca in prezent grupul urmareste consolidarea operatiunilor din regiune.

"Asocierea cu PPF a fost o sansa importanta pentru Generali de a recas-tiga o pozitie solida pe o piata istorica pentru companie. Vrem sa ne consolidam afacerile pe anumite piete din regiune, dar nici achizitii noi nu pot fi excluse, mai ales ca trecutul nostru din acest punct de vedere este unul pozitiv", a spus Giovanni Perissinotto, CEO al grupului Generali.

In Romania, unde Generali PPF detine companiile Generali Asigurari si Ardaf, fiind unul din primii cinci ju-catori din piata, procesul de consolidare a operatiunilor a inceput deja, fuziunea dintre cei doi asiguratori urmand sa se incheie in a doua jumatate a acestui an. Din punct de vedere tehnic, tranzactia va decurge insa in sens invers - Ardaf va inghiti Generali Asigurari. Reprezentantii grupului au explicat ca optiunea este rezultatul unei analize preliminare care a tinut cont de aspectele legale si de reglementare.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: