80% dintre angajatii romani nu considera necesara prezenta zilnica la birou

Data publicarii: 02-05-2011 | HR/Cariere



Circa 79% dintre angajatii romani nu considera necesara prezenta zilnica la locul de munca, considerand ca tehnologia le permite sa lucreze intr-o maniera flexibila si mobila, se rata intr-un studiu despre mobilitatea fortei de munca, intocmit de compania Cisco.

Potrivit sursei citate, 43% dintre cei chestionati au spus ca nu trebuie sa fie prezenti fizic in birou pentru a putea lucra eficient, in timp ce alti 36% au mentionat ca, uneori, trebuie sa fie prezenti in birou pentru a participa la sedinte, dar ca prezenta fizica nu este necesara pentru a-si indeplini sarcinile zilnice.

Totodata, numai 21% dintre repondenti considera ca prezenta in birou este necesara si ca au nevoie de interactiuni zilnice 'in persoana' cu colegii. 

Dintr-o perspectiva IT, 53% dintre salariati au declarat ca exista, in interiorul companiilor in care lucreaza, suport IT de ultima generatie pentru o forta de munca mobila si distribuita. Alti 26% au spus ca firmele lor lucreaza activ pentru a permite sustinerea unei forte de lucru mobile si distribuite, deoarece se asteapta la avantaje competitive si la productivitate crescuta. In plus, 8% au spus ca companiile lor nu sunt inca pregatite, in timp ce 13% au spus ca departamentele lor IT ofera suport unui numar mic de lucratori mobili, dar ca nu se asteapta ca aceasta capacitate sa creasca. Atunci cand se pune problema suportului pentru o forta de munca mobila, securitatea a fost identificata drept cea mai mare provocare (63%), urmata de cultura corporatista (28%) si bugetele insuficiente pentru investitii IT (22%).

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: