Millennium si-a restrans pierderea la 6,4 mil. euro in T1

Data publicarii: 02-05-2011 | Finante-Banci



Millennium Bank, un jucator de talie mica pe plan local controlat insa de cel mai mare grup financiar portughez, a inregistrat in primul trimestru o pierdere neta de 6,4 milioane de euro, cu 14% mai mica, in euro, decat cea consemnata in perioada similara din 2010.

Atenuarea pierderii a fost sustinuta de cresterea volumului de afaceri, care a atras si incasari mai mari.

"Recuperarea veniturilor de baza continua. Creditele acordate si depozitele atrase de la clienti au urcat", subliniaza reprezentantii grupului in raportul pe trimestrul intai. Veniturile operationale au urcat cu 23%, pana la 6,4 milioane de euro, aceasta in conditiile in care soldul creditelor acordate a ajuns la 343 de milioane de euro in martie anul acesta, cu 20,5% peste nivelul din urma cu un an.

Depozitele au urcat cu 12%, pana la 293 mil. euro. Desi Millennium a renuntat la opt unitati teritoriale in primul trimestru, operand in prezent 66 de sucursale si agentii, cheltuielile operationale au urcat cu 5%, pana la aproape 11 milioane de euro. In paralel, banca a renuntat la 32 de angajati, pastrand 699 de salariati la sfarsitul lunii martie.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: