In ce putem investi la bursa, in acest an

Data publicarii: 02-05-2011 | Bursa



Perioada verii este, in mod obsinuit, mai putin interesanta din punctul de vedere al activitatii bursiere, insa restructurarea companiilor de stat, care implica si vanzarea unor pachete de actiuni, ar putea mentine Bursa de Valori Bucuresti in atentia investitorilor locali si straini, in a doua jumatate a anului. 

Pe fondul unor burse influentate de dezastre naturale si revolte, la nivel mondial, in Romania bursa ar putea beneficia, totusi, de un avans, datorita estimarilor privind cresterea economica. 

In acest an, Guvernul si Fondul Monetar International estimeaza o crestere a produsului intern brut de 1,5 la suta, dupa doi ani de recesiune, lucru ce ar putea conduce si la majorarea disponibilitatii investitorilor de a efectua mai multe tranzactii. 

Potrivit specialistilor, companiile care reusesc sa obtina o crestere mai mare, in astfel de conditii economice, sunt cele ciclice. 

"Sansele ca economia Romaniei sa revina pe crestere in 2011 sunt destul de mari, tinand cont de avansul pe care productia industriala l-a luat anul trecut. In acest fel, momentul actual poate fi considerat un punct de inflexiune pe graficul economiei locale. 

In astfel de perioade, companiile care inregistreaza un ritm mai avansat de crestere sunt cele ciclice, din sectoare precum bancar, financiar, constructii, productie si accesorii auto", a explicat, pentru Ziare.com, Dragos Darabut, analist financiar in cadrul firmei de brokeraj Tradeville. 

Potrivit spuselor sale, este greu de crezut ca actiunile companiilor din sectorul constructiilor, de exemplu, vor suscita prea mult interes, avand in vedere ca acest domeniu este in continua scadere.

Pe de alta parte, actiunile societatilor de investitii financiare se tranzactioneaza la un pret cu aproximativ 25% mai scazut fata de nivelul maxim inregistrat in aprilie 2010. Prin urmare, acestea ar putea inregistra cresteri in a doua jumatate a anului, desi analistul firmei de brokeraj Tradeville nu se asteapta la evolutii spectaculoase. 

Continuarea in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: