Kinga Agnes Daradics a preluat conducerea MOL Romania

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Afaceri



MOL Romania a anuntat luni ca, incepand cu 1 mai, Kinga Agnes Daradics a fost numita in functia de CEO si country retail manager al companiei, in locul lui Szabolcs Ferencz, care a fost promovat la conducerea unei divizii nou-infiintate in cadrul Grupului maghiar MOL, Corporate Affairs.

Kinga Agnes Daradics si-a inceput cariera in Grupul MOL in 2003 si a condus divizia de carduri de carburant, una dintre cele mai dinamice ale companiei. A elaborat si a coordonat strategia la nivel de Grup in ceea ce priveste cardurile de carburant, a dezvoltat strategiile de vanzari aferente acestei divizii si a supervizat activitatile specifice in 9 tari, printre care si Romania.

 "Filiala din Romania are un rol important in strategia regionala a Grupului MOL si sunt onorata ca am fost numita la conducerea ei. Intentionez sa indeplinesc toate obiectivele stabilite pentru MOL Romania, atat pe termen mediu cat si lung. Pe de alta parte, mi-a fost incredintat un capital important, pe care sa-l dezvolt: echipa de profesionisti a filialei locale", a declarat Daradics.   

Noul CEO al MOL Romania preia pozitia de la Szabolcs Ferencz, care fusese numit la conducerea companiei la 1 ianuarie 2010. In prezent, Szabolcs Ferencz a fost promovat la conducerea unei divizii nou-infiintate in cadrul Grupului MOL, Corporate Affairs. Divizia include functiile de Corporate Communications, Enterprise Relations si resurse umane in toate tarile in care este prezent Grupul MOL.

MOL Plc este o companie multinationala integrata si independenta, activand in domeniul petrolului si gazelor, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Grupul MOL deruleaza operatiuni in EMEA si statele membre CIS, avand peste 34.000 de angajati in intreaga lume. MOL detine cinci rafinarii in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 milioane tone pe an.

MOL are peste 1.600 benzinarii in Europa. De asemenea, grupul opereaza o retea de conducte de gaze naturale de inalta presiune de peste 5.500 km in Ungaria. MOL activeaza si in comercializarea si distributia de gaze naturale la nivel regional. In domeniul petrochimic este printre primii zece jucatori de pe piata europeana de polimeri. In Romania, MOL detine 128 de bezinarii. In plus, MOL a devenit activ si in domeniul tradingului de gaze naturale prin infiintarea MOL Energy Trade. Recent Grupul MOL a semnat acorduri de concesionare cu Agentia Natioanala pentru Resurse Minerale pentru trei perimetre din vestul Romaniei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: