Primaria Capitalei vrea sa reinstituie taxa hoteliera

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Turism



Edilii Capitalei intentioneaza sa reinstituie, din 2012, taxa hoteliera de 3% pe tarifele de cazare, dupa ce a nu a putut sa o aplice in 201, se arata intr-un proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Taxa hoteliera de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminata pentru 2011 de CGMB pentru ca, in sedinta din 31 mai 2010, cand a fost discutat nivelul taxelor si impozitelor pentru anul in curs, proiectul de hotarare in acest sens nu a fost adoptat. Conform normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la 31 mai duce la faptul ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

"Neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai a fiecarui an fiscal corespunde optiunii autoritatii deliberative de a nu institui taxa hoteliera pentru anul fiscal urmator", se arata in normele metodologice ale Codului Fiscal.

Cota taxei se stabileste de consiliul local si este cuprinsa intre 0,5% si 5%. Din 2006, cota pentru Bucuresti a fost de 3%.

Proiectul de hotarare a CGMB se afla in dezbatere publica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: