Cum au ajuns romanii sa-si duca locuinta la amanet

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Finante-Banci



Afacerea crizei este puternic fundamentata pe situatiile in care romanii ajung stramtorati si in lipsa de moment a banilor, care merg pana intr-acolo incat renunta la anumite bunuri pentru a face rost de bani. Probabil ati ghicit, este vorba despre cunoscuta casa de amanet.

Conform unor date oferite de Oficiul National al Registrului Cometului, la cererea Capital, in 2010 s-au infiintat in Romania nu mai putin de 276 de case de amanet, dupa ce in 2009 fusesra infiintate 362 de astfel de unitati de creditare. In 2008, numarul caselor de amanet deschise a fost de 249 de case de amanet. 

Ce duc romanii la amanet 

Orice obiect care are valoare poate ajunge in casa de amanet: obiecte de dimensiuni mici si valoare certa (bijuterii sau obiecte decorative din aur, platina sau argint) sau electronice (laptopuri, camere video, aparate foto, telefoane de lux) care se pot evalua. 

Pe langa aceste lucruri, exista case de amanet care accepta masini si chiar locuinte, insa sumele pe care clientii caselor de amanet le primesc merg pana la 25-30% din sumele evaluate, tocmai pentru a nu incuraja instrainarea definitiva a acestora. 

Continuarea in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: