Veniturile BRD au scazut cu 1% in primul trimestru

Data publicarii: 04-05-2011 | Finante-Banci



Valoarea provizioanelor constituite de Banca Romana pentru Dezvoltare - Gropue Societe Generale a scazut, in primul trimestru, ci circa 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 292 milioane lei. Cu toate acestea, revenirea creditarii mai are de asteptat.

Activitatea economica ce se mentine la un nivel scazut si stagnarea cererii de servicii bancare sunt motivele pentru care rezultatele financiare ale BRD aferente primelor trei luni sunt in stagnare sau in ouSoara scadere. Venitul net bancar a fost de 787 milioane lei, iar profitul brut din exploatare de 443 milioane lei. Profitul net s-a ridicat la 122 milioane lei, in scadere cu aproximativ 38%.

Valoarea totala a soldului de credite a fost de 32,4 miliarde lei, cu 1% mai putin decat valoarea de la sfarSitul lui martie 2010. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,5 miliarde lei, in scadere cu 1%, iar cele pentru persoane juridice de 16,8 miliarde lei, cu o micSorare tot de 1%. Volumul total al depozitelor a scazut cu 5%, pana la 29 miliarde lei. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: