Guvernul va cere 600 de milioane de euro imprumut

Data publicarii: 04-05-2011 | Finante-Banci


Ministerul Finantelor va lansa o emisiune de obligatiuni de stat cu cupon denominate in euro. Ce dobanda ofera si ce dobanda ar putea cere piata

Ministerul Finantelor vrea sa atraga 600 de milioane de euro de pe piata interna, la un randament al cuponului de 4,50% pe an. Scadenta emisiunii este de trei ani.

 
"Aceasta emisiune este urmarea firesca a reduceri rezervelor minime obligatorii la valuta decisa de BNR la sfartitul lunii martie. Atunci BNR a lasat bani bancilor, ca sa aiba ce lua acum Ministerul Finantelor", a declarat Nicolae Albu, director de investitii al firmei de administrare Erste Asset Management Romania, pentru Money.ro.

Piata va forta obtinerea unui randament de 4,8 - 4,9% la licitatie, printr-un un pret de cumparare mai mic decat valoarea nominala, potrivit speciliastilor din investitii.

"Emisiunea este pe 3 ani, ceea ce inseamna ca piata va fi multumita daca va cere maine in licitatie si va primi un randament de 4,8 - 4,9%, care este deja randamentul emisiunii anterioare scadente in 2015. Daca imi da un randament mai mic de 4,8%, zic multumesc frumos si iau de pe piata obligatiunile anterioare la un randament mai convenabil", a adaugat Nicolae Albu.

 

sursa: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: