Cine are bani sa cumpere Orange Romania

Data publicarii: 04-05-2011 | IT&C



10,3 milioane de clienti, 3,1 milioane de utilizatori ai serviciilor de internet broadband, un profit de 222 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an. Cu toate aceste cifre pozitive, Orange Romania ar putea fi de vanzare. Insa, cine ar avea bani sa cumpere cel mai mare operator telecom din Romania?

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii astazi de grupul France Telecom, toate pietele telecom se arata ca fiind optimiste, cu exceptia celor din Egipt, Romania si Coasta de Fildes. Profitul pe primul semestru al Orange Romania este cu 6% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar compania are cu 5% mai putini clienti decat in primul trimestru al lui 2010.

Deutsche Telekom (Germania), Telefonia (Spania), Wind Telecomunicazione (Italia) sau chiar China Telecom ar putea fi principalele companii care ar dori sa preia operatorul roman. 

Orange s-ar putea scrie cu umlaut?

Prima optiune ar fi Deutsche Telekom, compania germana care detine operatorul mobil T-Mobile si care are acum bani cash de investitii, dupa ce a vandut operatiunile sale din Statele Unite ale Americii catre AT&T, cel mai mare operator american. T-Mobile USA a fost vanduta pentru 39 de miliarde de dolari, din care 25 de miliarde cash si restul de 14 milioane in actiuni, Deutsche Telecom detinand acum 8% din actiunile operatorului.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: