Bursa creste usor, leul se depreciaza

Data publicarii: Astazi, 05-05-2011 | Finante-Banci



Aprecierea brusca a dolarului dupa aparitie informatiei referitoare la uciderea lui Osama Bin Laden s-a oprit aproape la fel de brusc. Euro si-a revenit atat in fata monedei americane, cat si in fata leului. Bursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe plus, desi a inceput ziua in scadere.

O sesiune nu foarte lichida la BVB astaza, cu un total de 7,6 milioane euro. Indicii au inchis usor pe plus fata de ieri, cu aprecieri intre 0,14% pentru BET-C Si 0,5% pentru BET-FI. sedinta a debutat insa pe minus si abia in a doua parte a zilei a trecut pe plus. Actiunile Fondului Proprietatea au fost, ca de obicei, cele mai tranzactionate, cu un total de 9,74 milioane lei si o cotatie in crestere cu 1,3% pana la 0,545 lei. 

Pe piata valutara, leul a consemnat o noua depreciere fata de euro, cursul ajungand pana la 4,1127 lei pentru un euro. Moneda europeana a crescut fata de mai toate valutele din lume, iar fata de dolar a urcat pana la cel mai ridicat nivel de dupa 2009, adica aproximativ 1,49 dolari pentru un euro. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: