Concedieri la ING: angajatii primesc 3 salarii plus 2.000 de euro

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Finante-Banci



Cei 180 de angajati care lucrau la Centrul regional al companiei de asigurari ING din Cluj nu vor ajunge in evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a explicat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii companiei s-a obtinut pentru fostii angajati un pachet de compensatii destul de generos.

'Am explicat companiei ING obligatiile pe care le are cu privire la platile compensatorii si faptul ca personalul care urmeaza a fi disponibilizat nu poate fi repliat foarte usor pe piata muncii din Cluj. Datorita unor obligatii morale pe care le au pentru acesti oameni, deoarece majoritatea sperau ca acest loc de munca sa fie pe o perioada mai lunga de timp, s-a convenit un pachet de masuri active salarial, astfel incat persoanele sa se poata sustine o lunga perioada de timp pana la identificarea unui nou loc de munca', a precizat Daniel Don.

Acest pachet cuprinde trei salarii nete, la care se adauga suma de 2.000 de euro pentru fiecare angajat in parte.

Oamenii au fost de acord sa plece din companie printr-o demisie cu acordul partilor, astfel incat ei nu vor intra in evidentele AJOFM Cluj si nu vor primi indemnizatii. Don a explicat ca, avand in vedere salariile destul de bune ale acestora, cuantumul ar fi fost cam de 1.000 de lei pe persoana, pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: