Ce sa faci ca sa castigi din pariuri pe cursul valutar

Data publicarii: 05-05-2011 | Finante-Banci



Fluctuatiile puternice ale cursurilor valutare din acest an au determinat tot mai multi romani sa parieze pe valute. Unele case de brokeraj inregistreaza o crestere de 300% a sumelor rulate.

 Intarirea leului fata de euro si, mai ales, fata de dolar a crescut usor volumul pariurilor pe moneda nationala in primele patru luni, spune Iulian Rizea, director general al sucursalei casei de brokeraj Delta stock pentru Bulgaria si Romania. 

Dar perechile valutare care includ leul nu au fost nici pe departe vedetele tranzactiilor, ci cursul euro/dolar, cel mai tranzactionat in 2011, ca si anul trecut, a spus Claudiu Cazacu, analist pe piete financiare la X-Trade Brokers. Situatia a fost valabila si la Deltastock. Totodata, "dezastrul natural, urmat de problemele nucleare din Japonia, au generat un interes mare pentru perechile care includ yenul japonez", a spus Rizea.

Cum se investeste 

Firma de brokeraj pune la dispozitia clientului platforma de tranzactionare. De la propriul calculator, clientul decide cand incepe si cand incheie investitia. Tranzactiile "in marja" sunt cele mai folosite de jucatorii pe curs. 

Cum decurg? De regula, pe piata Forex se fac tranzactii in "loturi", care reprezinta volume mari de bani, de 10.000-100.000 de euro. Clientul investeste, de exemplu, 1.000 de euro, iar casa de brokeraj vine cu restul de 9.000 de euro pentru a putea tranzactiona un lot de 10.000 de euro. 

Integral in Evenimentul Zilei


Ultimele stiri pe BankNews.ro: