Euro s-a prabusit dupa discursul guvernatorului BCE

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | Imobiliare


Daca speculatiile de ieri privind o crestere a dobanzii cheie a BCE a facut ca moneda unica europeana sa inregistreze o crestere puternica pentru cateva ore, decizia BCE si declaratiile lui Jean-Claude Trichet au facut ca euro sa scada puternic si abrupt fata de dolarul american.

Investitorii se asteptau miercuri ca Banca Centrala Europeana sa creasca dobanda cheie ori macar ca guvernatorul institutiei sa dea semnalul unei cresteri a ratei in iunie, aratand vigilenta in lupta cu inflatia.

 Insa, in momentul in care a vorbit despre inflatie Trichet nu a rostit cele doua expresii cheie: "strong vigilance" (vigilenta puternica) sau " risks to price stability are still very much on the upside" (riscurile privind stabilitatea preturilor sunt in continure in crestere), ce s-au dovedit pana acum semnale ale cresterii dobanzii in urmatoare sedinta de politica monetara.

 Discursul mai putin virulent la adresa inflatiei a facut ca investitorii sa vanda euro in favoarea dolarului, chiar daca nici din SUA nu au venit vesti bune azi, numarul cererilor de somaj atingand maximumul ultimelor 8 luni.

Continuarea in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: