Revolutionar: PaperPhone, iPhone-ul care se indoaie ca hartia

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | IT&C



Cercetatorii canadieni de la Universitatea Queen au facut o descoperire care ar putea revolutiona intreaga piata de smartphone-uri si tablete. Computerul flexibil interactiv este viitorul, spune creatorul gadgetului, Roel Vertegaal, directorul laboratorului Human Media din cadrul universitatii, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

 "Acest computer arata, se simte si functioneaza ca o foaie de hartie interactiva. Il puteti folosi ca pe un telefon mobil, daca il indoiti, ii puteti indoi colturile pentru a da foaia sau pentru a scrie pe el cu un pix", isi descrie Roel Vertegaal inventia. 

Noul prototip de smartphone, numit PaperPhone, poate fi descris cel mai usor ca fiind un iPhone flexibil, deoarece poate face tot ce face un smartphone, lucruri precum stocarea cartilor electronice, reproducerea muzicii sau apelurile telefonice. 

Gadgetul are o diagonala de 9,5 cm, este subtire si flexibil, ceea ce il face mult mai portabil fata de un computer sau un smartphone clasic. Practic, PaperPhone se muleaza pe buzunarul proprietarului. 

Nu consuma energie cand nu-l folosesti .

Vertegaal va prezenta publicului computerul flexibil pe data de 10 mai, la Vancouver, la o conferinta de specialitate. 

Integral in EVZ.ro

sursa foto: evz

Ultimele stiri pe BankNews.ro: