Cum ramai fara bani: Discutie privata dintre doi hoti de carduri

Data publicarii: Astazi, 06-05-2011 | Finante-Banci


Grupul Sony anuntat ca hackerii au furat datele personale pentru alti 25 de milioane de utilizatori ai sistemului sau de jocuri de calculator, al doilea atac informatic in mai putin de o luna.

Cei de la wired.com au publicat o discutie online intre un cumparator si un vanzator de date de carduri furate, care apartineau unor clienti ale unor banci mari din America.

Vanzatorul cardurilor ii ofera cumparatorului niste carduri de debit si de credit, dupa care ii spune ca mai are, in cay ca acesta isi doreste, si un card platinum. Din prima conversatie reiese ca preturile nu au fost inca fixate. In final, toata tranzactia se ridica la suma de 800 de dolari, pe care cumparatorul o vireaza in contul vanzatorului. 

Procurarea datelor unei carti de credit si alte informatii personale prin forumuri de frauda online nu costa decat 2,30 euro, potrivit unui raport al RSA, divizia de securitate a numarului 1 mondial in domeniul sistemelor de stocare a datelor informatice EMC, publicat in urma cu ceva timp. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: