Euro implineste 10 ani

Data publicarii: 09-05-2011 | Finante-Banci



La 1 ianuarie 2002, euro a intrat in viata europenilor obisnuiti sub forma bancnotelor si monedelor. A fost momen-tul in care 12 tari din Uniunea Europeana au scris istorie prin vointa politica de care au dat dovada in procesul de adoptare a monedei unice europe si renuntarea, implicit, la moneda nationala ca simbol al suveranitatii statale. 

Cetatenii europeni din Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia si Spania erau martorii implinirii unui vis. Un vis legat de constructia unei Europe cu adevarat unite, o Europa care sa asigure bunastare pentru cetatenii ei prin realizarea Uniunii Economice si Monetare. 

Pentru a marca a 10-a aniversare a euro, Comisia Europeana a lansat un concurs de design pentru realizarea unei monede comemorative de 2 euro. 

Cei interesati pot afla mai multe accesand pagina de internet http://www.eurocoin-competition.eu/home.

Puteti afla mai multe despre bancnotele si monedele euro vizitand Expozitia Euro deschis, de luni pana vineri intre orele 8.00-18.00, la Sucursala Municipiului Bucuresti a Bancii Nationale a Romaniei.

Integral in FIN.RO